Album nummer 4
EEN TOFFE PEER!
(uitgeverij Strip2000 - 2012)

 


 

 


REACTIES:

 
december 2012
HOLLANDSE HUMOR

(...) De vorige drie albums van 'Peer de plintkabouter' verschenen bij Silvester maar 'Een toffe peer!' is uitgegeven door Strip 2000. Helaas voor auteur Marq van Broekhoven is het concept van de cynische stripkabouter al beter uitgewerkt aan beide zijden van de landsgrens, door Kim Duchateau en Mark Retera. Echt iets nieuws toevoegen doet hij dan ook niet. Bovendien is een grap herahlen één keer leuk, maar bij de derde keer draaien wij toch eerder de bladzijde snel om.
> Wouter Adriaensen - in Stripgids, jaargang 7, tweede reeks # 32

4 december 2012
PEER DE PLINTKABOUTER MINDER LEUK DAN JODOCUS
DRIE NIEUWE TITELS VAN MARQ VAN BROEKHOVEN
> Ruben Eg - op website Metro

1 november 2012
KABOUTERGRAPPEN
> Robin Schouten - in Eppo # 22

oktober 2012
STRIP TEASE
> Jos van Waterschoot (Stripnieuws) - op website Stripschap

september 2012
Peer de Plintkabouter is een oude bekende die nu bij humorspecialist Strip2000 opduikt. Elk album staat bij ons op de plank en geen ervan vinden we mooi getekend, maar dat geldt ons inziens voor het complete œuvre van Marq van Broekhoven. De reden waarom wij recidiveren zit 'm in de kwaliteit van de grappen. De strookjes zijn afwisselend goed gevonden, oerflauw, steunend op situatiehumor of woordspelingen. Tien keer schieten, vijf keer raak. Aan zo'n gemiddelde raken er maar weinig.
>
David Steenhuyse - op website Stripspeciaalzaak

25 augustus 2012
STRIPINVASIE AUGUSTUS
Nederland en zijn kabouters!... Laat ons geen waslijst aanleggen van grappige kabouters. De humor van Peer (en bij uitbreiding diens schepper Marq van Broekhoven) is ietwat venijniger, soms ook flauw, maar altijd leuk.
>
website Stripspeciaalzaak

23 augustus 2012

Marq. Neem een tekenaar onder de arm die je frisse ideeën kan uitbeelden, het zou het geheel aanzienlijk opfrissen. Voor iemand met een liefde voor het beeldverhaal als van Broekhoven is het onbegrijpelijk dat hij stug blijft vasthouden aan die ongeëvolueerde stijl. Marq is tenminste consequent en houdt hand bij stuk. Aanschouwelijk is het dan ook niet, de 'deernes' die hij uitbeeldt verdienen een plek in een lineup met de dames van Hermann. Zolang de artiest zich stug blijft verzetten tegen enige vooruitgang, zolang zal het duren dat we hem als 
een toffe peer kunnen bestempelen. Zonde voor Abba de Hut, Kwik, Kwek en Wak en vele ingenieuze ideetjes waarbij je je stoort aan de visuele tekortkomingen.
2½/5
> Beauregard - op website
B-gevaar

8 februari 2012
Goed gedaan jochie! Die nieuwe kaft van 'Peer de plintkabouter' is erg goed! Heel grappig en origineel! Vooral die banaan! Onsmam was ook zeer enthousiast.
> Roel van Broekhoven - via e-mail