Album nummer 3
EEN TEVREDEN ROKER
(uitgeverij Silvester - jaar)

 


 

 


REACTIES:

 
11 maart 2009
Dit is duidelijk het leukste album van Peer. Marq van Broekhoven is gegroeid als tekenaar en de samenwerking met (co-)scenariste Myrna werpt vruchten af. Ik heb regelmatig hard kunnen lachen om die bozige kabouter en zijn strapatzen. Ik ben dan ook benieuwd naar het lange Peer-verhaal dat aangekondigd staat.
> Eva - website De Zilveren Dolfijn

Plintkabouter maakte zijn opwachting bij het grote publiek voor het eerst in de gratis krant 'Metro'. Het mocht een gagstrip zijn die, aldus de tekenaar, 'een beetje op de rand mocht gaan zitten', en dus zowat met alles de draak mocht steken. Maar na verloop van tijd werden de strips te gortig (over Chinezen) en godslasterlijk (over Jezus) gevonden, waarna de samenwerking werd opgezegd. Een andere versie zegt dat de krant wilde bezuinigen. In dit derde deel kan de lezer kennismaken met wat er onder meer in 'Metro' verscheen tussen augustus 2002 en maart 2003 en in 'MYX Stripmagazine'. Peer reageert hierin snedig op eigentijdse fenonemen als mobieltjes, sms'en, dvd's en vrije seksuele opvoeding. Hij komt vooral op dreef in vervolgstrips, onder meer over wandtegeltjes met spreuken, over de Marlboroman - roken is gevaarlijk - en over het onderwijs, als Peer optreedt als meester Peer. De stripjes variŽren tussen gortig en grappig, zijn soms cynisch tot hilarisch toe. Het is dus stripamusement van verschillend inhoudsniveau, maar met vakmanschap getekend voor een (jong) volwassen publiek dat tegen een stootje kan.
> Manu Manderveld - website Biblion

2 augustus 2007
Niet iedereen kan Mark Retera heten. En ook niet iedereen kan realiseren waartoe Retera wel in staat is. De eenvoud van een personage zowel in denken als in beweging visueel te verwoorden. Marq van Broekhoven heeft ideeŽn zat. Zelfs goede, interessante, leuke, inventieve (naast een hele hoop bucht). Toch beletten zijn eigen artistieke beperkingen dat de grap er staat. Schoenmaker blijf dan ook bij je leest en laat iemand anders dat belangrijke karweitje opknappen.
2/5
> Beauregard - B-gevaar