Album nummer 2
IN DE BAN VAN HET RINGETJE
(uitgeverij Silvester - jaar)

 

 


 


REACTIES:

 

14 juli 2006
Ik heb de hele collectie (Dirkjan) thuis en loop regelmatig 'n stripwinkel binnen om te kijken of er weer 'n nieuwe versie is. Ook Peer Plintkabouter ligt hier in de kast.
> Eric Cantona - forum Fok

4 maart 2005
HAHAHA!
wie verzint het? echt zo leuk! ja hoor dit vind ik humor!
> Kaatje-verkade - website MyTaste van CJP

2 februari 2005
KABOUTER VAN JEWELSTE!
Wat een ontzettend leuke strip. Veel beter nog dan de vergelijkbare DirkJan. Deze grappen zijn niet zo afgezaagd en gaan behoorlijk ver. Kopen dat boek!
> Peter EMMM - website MyTaste van CJP

12 december 2004
Gagstrips moeten je bij een eerste oogopslag bekoren. Gagstrips weten je te vatten met hun kordate grollen. Gagstrips nodigen uit om verder te blijven lezen. Gagstrips vragen uiteindelijk om meer, ondanks het herhalende karakter. Gagstrips doen je gniffelen, lachen of schateren. Gagstrips brengen een positieve gemoedstoestand teweeg. Wanneer ze echter ergernis wekken dan zit de auteur duidelijk op het verkeerde spoor. Van Broekhoven had reeds de trein gemist in het eerste deel, in In de ban van het ringetje tracht hij de schade te beperken en stort zich op de populaire parodie-techniek. Sommige satirische interpretaties hebben potentieel, van Broekhovens slechte timing en weinig evolutieve technische ontwikkeling (vergelijk de eerste gags van Nelson eens met wat Bertschy nu produceert) zorgen ervoor dat zijn 'plaat' blijft steken. Scenarist van Broekhoven gekoppeld aan een stijlvollere tekenaar en je verrijkt de reeks onmiddellijk.
2/5
> Beauregard - B-gevaar

4 oktober 2004
erg goed,en heel leuk
> H. Frenken - website De Zilveren Dolfijn 

4 juni 2004
Grappige strookjesstrip over een personage dat sinds Rien Poortvliets Leven en Werken van de Kabouter (alleen al in Amerika 4 miljoen verkochte exemplaren!) en andere boskabouters niet meer is weg te denken uit de Nederlandse cultuur (zie trouwens ook DirkJan). Peer 2 heet ook een parodie op The Lord of the Rings te zijn.
> redactie - website Stripspeciaalzaak

23 april 2004
Nonsens à la Dirkjan, maar hier worden de kabouters zo mogelijk nog wreder behandeld.
> redactie - website De Poort

De avonturen van Peer de Plintkabouter zijn eerder verschenen in het dagblad Metro. Het zijn zogenoemde één-strooksstrips waar in drie tot vier plaatjes een grap wordt verstript. Bij deze serie lukt dat vrij aardig. Een leuke persiflage op 'In de ban van de ring' (zie ook de omslag en de titel) en op diverse sprookjes. Of over de wens van twee kannibalistische monstertjes om aan eten te komen via internetcontacten etc. Sommige grappen zijn zeer origineel en goed bedacht; andere gaan iets te lang door op hetzelfde thema, maar dat is altijd het gevaar van een album met dagstrips. De tekeningen zijn origineel, passend 'slungelig', met goed kleurgebruik en leesbare belettering. De verzorging van het album is goed. Voor lezers die prijs stellen op een leuk, melig album.
> René van Ginneken - Biblion.nl