Album nummer 1
PEER DE PLINTKABOUTER HEEFT BALLEN
(uitgeverij Silvester - jaar)

 

 

 

 


REACTIES:

 

Het album van peer de plintkabouter vind ik minder dan dirkjan niet zo leuke grappen
> Fons van den Berg - website Silvester

Stefan Langeslag
Ik heb dat hele peer-album voor dirkjan gekocht, maar helaas vond ik het peeralbum beter als dit boekkie.
> Stefan Langeslag - website Silvester

12 december 2004
Peer mag dan ballen hebben, meteen verwijzend naar enige platvloerse onderbouw, van humor heeft hij vooralsnog geen kaas gegeten. Met DirkJan die het commerciŽle pad moet effenen (dit eerste deel wordt geseald aangeboden met het mini-boekje Prehistorie van Mark Retera), hoopt de uitgever enige belangstelling voor deze ondermaatse grollen te wekken. Damen en van Broekhoven zoeken geforceerd naar kaboutercynisme, iets waar Retera wťl mee weet te schitteren in zijn gebruikelijke DirkJans. Best dus even teruggrijpen naar de bron!
1Ĺ/5
> Beauregard - B-gevaar

22 juni 2004
Ik heb de strip zelf (nog) niet, maar de stroken die ik gelezen heb zijn hartstikke grappig!!
|> Hans Tukker - website De Zilveren Dolfijn

4 februari 2004
en ik vond em erg leuk
> Anna - website De Zilveren Dolfijn

Geloof ons, dit is gewoon Mark Retera onder een andere naam die zijn DirkJan kabouters in een eigen serie stopt. Met mini DirkJan strip als bonus.
> HBL nieuwsdienst

Een album met op elke pagina vier tekenstroken van 3 plaatjes. Op elke tekenstrook ontrolt zich een grap. Slachtoffer (kom je op onze heksen-barbeque?) en slimmerik (Ken ik jou van karate? Nee? Paf!) is een nieuw type kabouter. De Plintkabouter. In 3 plaatjes een grap opbouwen is erg kort. Ze zijn daarom niet allemaal even sterk, soms ronduit knullig. De sfeer van dit album doet aan de Knudde strip (uit het AD) en 'Dirk-Jan' denken. Iets voor pubers en studenten.
> Frans de Rijk - website Biblion.nl