Marq Denkt is een autobiografische strip, verteld in korte en langere episodes. Alles wat aan bod komt heb ik echt meegemaakt of gedacht. Of denk ik echt meegemaakt te hebben.

De strip ontstond toen Anton Damen geen tijd had om een nieuw scenario voor onze strip Fritz Pitz te bedenken en er wel een strip voor het nieuwe nummer van Incognito moest komen. Ik speelde al jarenlang met het idee om iets autobiografisch te gaan maken en had al diverse aanzetten daartoe in mijn archief (lees: de prullenmand) liggen. Nu zag ik mijn kans schoon en stortte me op 'Marq denkt aan een losse plank'. Het beviel goed. Het beviel mij goed om in deze vorm een verhaal te vertellen. En na het verschijnen van de Incognito bleek ook het publiek de strip wel te waarderen. Dus ik ging door.

De eerste verhalen werden in zeer uiteenlopende tijdschriften en albums voorgepubliceerd, want telkens als ik gevraagd werd ergens aan mee te werken (of mezelf weer eens opgedrongen had), probeerde ik er een toepasselijke Marq Denkt van te maken.
De eerste zeven afleveringen bundelde ikzelf in het Juttemis-boekje 'Marq Denkt - eerste deeltje' (1999). >
Later bewerkte ik deze strips en vulde ze aan met 4 nieuwe afleveringen voor het eerste reguliere album, in de zogenaamde blokreeks van uitgeverij Silvester (2002).
In 2008 gaf Silvester ook nog een tweede blok-album (vierkant formaat, zwart-wit) van Marq denkt uit,  maar vond het toen wel welletjes.
Voortaan wordt Marq denkt uitgegeven door Strip2000, op normaal formaat en in kleur. Album 3 verscheen in 2012.
 
(1999)

REACTIES
Wat vindt stripminnend Nederland (en BelgiŽ) van Marq denkt?

ARTIKELEN
Wat schrijft de pers over Marq denkt?