Album nummer 2
DE BLAUWE WIJVEN
(uitgeverij Strip2000 - 2012) 
REACTIES:

 
april 2013
DE BLAUWE WIJVEN
> Sam Verhaegen - Wolfsprent

9 februari 2013
VERRASSEND GRAPPIG GOED GESCHREVEN STRIP
> Tom Stessens - Cutting Edge

10 januari 2013
EIGENZINNIGE BARBAAR

> Ger Apeldoorn - Eppo #1

In het tweede verhaal van de schetsmatig karikaturaal getekende stripserie 'Jodocus de Barbaar' wordt de mise-en-scčne van het eerste deel van de reeks voortgezet. Jodocus, een antiheld, heeft om hem moverende redenen de in zijn gezelschap verkerende prinses onkundig gelaten over zijn werkelijke identiteit. Zij denkt ten onrechte dat Jodocus van koninklijke bloede is en voorbestemd met haar een groot gezin te stichten. De persoonswisseling zorgt voor de nodige opwinding bij de stamgenoten van Jodocus en de vader van de prinses, een brute magiër. De dwaze, hilarische verwikkelingen en achtervolgingen vol schimpscheuten worden ondermijnd door het verschijnen van een oude, ondergronds levende stam, de blauwe wijven. Het onbegrensde verhaal, spelend op meerdere niveaus, met zowel min of meer normale personages als onmogelijke wezens heeft een open einde naar deel drie. De scenarist/tekenaar is geďnspireerd door de strips van de Franse tekenaars/scenaristen Sfar en Tronheim.
> Ruud Booms - website Bol.com

10 december 2012
hee Marq,
ik wilde je dit al een poosje laten weten, maar het kwam er telkens niet van.
Ik heb je twee boeken van Jodocus gelezen. En ik vond ze stiekem hartstikke goed. Ik vind je nog steeds niet de beste tekenaar van de wereld of zo, maar mán, wat was ik prettig verrast! Echt heel leuk geschreven, en met ontzettend leuk gevonden overgangen telkens. Ik hou er wel van. Ik heb echt genoten. Ga zo door man! Goed spul!
Meer Jodocus graag!
groetjes,
je collega Jeroen
> Jeroen Funke - postvak Facebook

4 december 2012
PEER DE PLINTKABOUTER MINDER LEUK DAN JODOCUS
DRIE NIEUWE TITELS VAN MARQ VAN BROEKHOVEN
> Ruben Eg - op website Metro

STRIP TEASE
> Jos van Waterschoot - StripNieuws, website Stripschap

december 2012
DE BOVENTOON
Heerlijk dat deze barbaar ook onderdak heeft gevonden bij humoruitgever Strip2000. Je moet ervan houden, maar als een auteur op vermakelijke wijze zes pagina's weet te besteden aan alleen al het afleveren van een spoedeisend pakketje, dan is hij mijn man!
4/5
> Arco van Os - Stripschrift #427

10 november 2012
GESTRIPT: BARBAARSE GRAPPEN
> Marc Ketzer - Veronica #45

1 november 2012
JODOCUS EN DE BLAUWE WIJVEN
> Kurt Morissens - Brabant Strip Magazine # 192

18 oktober 2012
STRIPSNIPPERS
Benieuwd naar het vervolg van Jodocus de barbaar van Marq van Broekhoven? Uitgeverij Strip2000 komt deze maand met deel 2: De blauwe wijven.
> Ger Apeldoorn - Eppo #21

17 oktober 2012
MINNEBOO LEEST: JODOCUS DE BARBAAR 2

> Michael Minneboo - Michael Minneboo