Album nummer 1
DE WEDDENSCHAP
(uitgeverij Strip2000 - 2011) 
REACTIES:

 
In het eerste deel van deze stripserie, Een prinses ontsnapt, leer je Jodocus de barbaar kennen: hij is klein, hij kan niet goed schieten met pijl en boog en is verder op alle fronten nogal onhandig. Als zijn ouders door zijn schuld hun veestapel kwijtraken aan het dorpshoofd, vlucht hij uit schaamte het bos in. Ondertussen ontsnapt prinses Yazine uit het kasteel van koning Azaroth, die haar gevangen houdt in een torenkamertje. Daar ontmoet ze Jodocus. Alleen denkt zij dat hij een prins is.
> Jongerenliteratuurplein

22 februari 2012
JODOCUS BETER TOT ZIJN RECHT IN BOEKVORM
>
Ruben Eg - Metro

februari 2012
JODOCUS DE BARBAAR
> Beauregard - B-gevaar

3 februari 2012
CONAN
>
Peter Moerenhout - Peter Moerenhout

31 januari 2012
EEN ONGEWONE MAAR VERMAKELIJKE AVONTURENTRIP
>
Michael Minneboo - Zone5300 / Michael Minneboo

december 2011
JODOCUS DE BARBAAR DUIKT OP IN TURNHOUT
> Meerten Welleman - StripNieuwsBrief 44

december 2011
MONTY PYTHON ONTMOET LEWIS TRONDHEIM
> Rik Sanders - Stripschrift 420

10 december 2011

Moedig van Strip 2000 om dit in album uit te brengen. De uitslag van een eerste referendum door het Nederlandse stripblad Eppo sprak boekdelen. De lezers lustten Jodocus de Barbaar niet. Het vervolg zal niet meer in het blad verschijnen. Bij Strip 2000 wel. Ook van Peer de Plinktkabouter wordt een nieuw album verwacht.
> De Stripspeciaalzaak

BIBLION
In het eerste verhaal van de schetsmatig karikaturaal getekende stripserie 'Jodocus de Barbaar' wordt kennis gemaakt met de gelijknamige antiheld, die het moet opnemen tegen zijn rauwe stamgenoten. Hij is zo onhandig in boogschieten, jagen en het versieren van vrouwen dat hij wordt verbannen uit zijn dorp om in de harde werkelijkheid zijn vermogens te verbeteren. Op zijn tocht weet hij de hand te leggen op de briefwisseling tussen een prinses, die gevangen wordt gehouden door haar brute vader, en haar gedoodverfde minnaar, die zij slechts kent vanuit de correspondentie. Als zij, na te zijn ontsnapt, Jodocus ontmoet, ziet zij hem als de prins op het witte paard en redder in nood. De persoonswisseling leidt tot dwaze, hilarische verwikkelingen en achtervolgingen vol vileine grappen. Het onderhoudende verhaal, dat zich op meer niveaus afspeelt, kent een aaneenschakeling van absurde momenten, waar, naast de min of meer normale figuren, wonderlijke wezens act-de-presence geven. De scenarist/tekenaar, auteur van onder meer 'Peer de Plintkabouter', is duidelijk ge´nspireerd door de avonturen rondom een donjon van Sfar en Trondheim.
> Ruud Booms - Biblion

24 oktober 2011
EERSTE ALBUM JODOCUS VERSCHIJNT IN DECEMBER
> Michael Minneboo - Michael Minneboo