REACTIES

29 november 2012
EPPO ENQUÊTE: REACTIES VAN LEZERS
Durf nou eens wat en haal Jodocus de Barbaar terug.
> Tim de Groot - Eppo #24

24 maart 2011
(...) Gelukkig nemen jullie de mening van de lezers serieus (het referendum is een uitstekend middel hiervoor) en verdwijnen ondermaatse strips als Jodocus zonder pardon uit het blad.
> Bart van der Looij, Eersel - Eppo #6

29 december 2010
JODOCUS DE AFWEZIGE
Tot mijn spijt moest ik in Eppo 23 weer eens lezen dat iemand Jodocus de Barbaar niet kon appreciëren. Helaas, want het was (en is) zonder meer één van mijn favoriete stripseries. Leuk verhaal, prima humor. En die tekenstijl, ja die was niet zoals je in het algemeen gewend bent, maar daarom zeker niet slecht. Ik betreur het dan ook zeer dat er geen vervolg komt van deze strip. Misschien is het ook een beetje m'n eigen schuld, Had ik maar eerder moeten reageren.
> Frits van Mastbergen, Dordrecht
Het is inderdaad jammer dat zo weinig mensen Jodocus konden waarderen, maar we nemen net als vorig jaar de uitslag van de enquête heel serieus. Er zijn niet zoveel bladen met zo'n overweldigende respons op dat soort dingen en daar zijn we heel zuinig op, zelfs als het ons een beetje pijn doet. Marq is in ieder geval nog niet klaar met zijn held, dus je zult vast nog meer van hem horen.
Eppo #26

17 november 2010
(...) Ook zijn er strips die ik liever zie verdwijnen zoals Jodocus de Barbaar (slecht verhaal en slecht tekenwerk) (...)
> Emma Trijsburg, Voorburg - Eppo #23

7 november 2010
Ik heb Jodocus natuurlijk helemaal gevolgd. Zo'n beetje het beste wat EPPO in zijn bestaan is overkomen tot nu toe. Heel leuk(hoewel ik wel snap wat die EPPO-lezers nou weer te zeuren hadden: alles dat maar een beetje niet op Martin Lodewijk of Storm lijkt vinden ze suf. Voor mij de reden om ook met Kort & Triest te stoppen in EPPO. Het past gewoon niet.). Ik hoop dat je een andere uitgever vindt of dat je een andere manier uitzoekt (zelf doen, zoals vroeger?)
Succes!
> Jean-Marc van Tol - via e-mail

31 oktober 2010
Tja, dat zal helaas niet meer in de Eppo zijn!
Maar ik teken onverdroten voort... Elk jaar een album, is het streven. Met een potentiële uitgever wordt al onderhandeld - en ik heb goede hoop.
< Marq - De Getekende Reep forum

31 oktober 2010
Daar hou ik je aan!
En nu spetteren met je tweede verhaal, dan gaat Jodocus vast een voldoende scoren.|
> Lecram - De Getekende Reep forum

27 oktober 2010
CONDOLEANCES
Hallo Marq,
Gecondoleerd met Jodocus de barbaar. Heel spijtig dat de strip geen vervolg krijgt in Eppo. Maar als je een slot hebt van het verhaal en dat graag wil publiceren (in welke vorm dan ook) dan ben je welkom in StripNieuws. (...) Je weet dat ik het ook een geweldige strip vind dus wat dat betreft ben ik alleen maar blij met een vervolg.
Groet,
> Meerten Welleman - E-mail

20 oktober 2010
Dankjewel! Volgend jaar Houten (of eh... ergens anders, bedoel ik) een extra fraaie dedi in je eerste album van Jodocus!
< Marq - De Getekende Reep forum

20 oktober 2010
Er was maar 1 onvoldoende....................de prachtstrip Jodocus de Barbaar..................en daar heb ik nog zo'n mooie dedi van gekregen in Houten, schande. (...)
> Lecram- De Getekende Reep forum

22 september 2010
(...) Jullie zijn goed bezig en gaan met sprongen vooruit. Schuwen ook het experiment niet, bijvoorbeeld met Jodocus. (...)
> Kees de Jonge, Apeldoorn - Eppo #19

22 september 2010
(...) Ik snap dat de redactie keuzes moet maken tussen 'veel van weinig' en 'weinig van veel'. Ik voel er veel voor om voor optie twee te kiezen. Als een serie je nu niet aanspreekt - in mijn geval: Prince, Jodocus, De Vries, Leonardo - kan je gelijk vijf of zes pagina's verder bladeren. Ik zou zeggen: kies voor meer diversiteit. (...)
> Walter Dijkshoorn, Rotterdam - Eppo #19

25 augustus 2010
Het spijt me te moeten zeggen, maar het ergste aan Jodocus vond ik nog het laatste plaatje waarin een vervolg wordt aangekondigd. Het zal toch niet waar zijn!
> Bert Thönissen, Hulst - Eppo #17

11 augustus 2010
(...) Jodocus de Barbaar is lelijk getekend, maar daardoor ook wel erg grappig (...)
> S. Kaasjager en zonen, Den Haag - Eppo #16

11 augustus 2010
(...) Ik ben (...) minder enthousiast over Jodocus (Laat Marq van Broekhoven maar weer gewoon Peer de Plintkabouter maken).
> Rolf Jansen, Havelte - Eppo #16

28 juli 2010
ALBUMS
(...) Zou u mij kunnen vertellen of er ook albums van Jodocus de Barbaar (dit verhaal moet je volgens mij in album lezen, want helaas zijn de verhaalwendingen in het vervolgverhaal soms nogal onduidelijk, maar ik ben een fan van Marq van Broekhoven sinds hij jaren geleden deel 2 en 1 1/2 van Peer de Plintkabouter voor mij signeerde en van een leuke tekening voorzag) en Uuterwaerdt (...) zullen verschijnen. (...)
> Marco Weeland, Lage Zwaluwe
Zogauw Jodocus de Barbaar en Uuterwaerdt in albumvorm verschijnen, lees je het in Eppo.
Eppo #15

28 juli 2010
FATSOENRAKKERS
(...) Hoewel het niet mijn gewoonte is om op brieven te reageren, toch even het volgende: Een tijdje geleden ging iemand vreselijk tekeer over de strip van Marq van Broekhoven, Jodocus de Barbaar! Hopelijk nemen jullie (en Marq) dit niet serieus... Geweldige strip, geweldige humor, goed scenario, zeer leuk getekend! Zou (daar gaat ie weer) zeker niet misstaan hebben in de PEP! Meer van dit soort verhalen graag! Laat u vooral niet inpalmen door al die fatsoenrakkers en geloofsfanaten!
> Siger Mulder
De strip van Marq laat de gemoederen niet onberoerd. We zijn benieuwd naar het vervolg!
Eppo #15

21 juli 2010
Marq, het doet me goed te lezen dat je de berichten op dit forum leest. ik werk graag mee aan een betere Eppo door hier frequent berichten te posten en Rob af en toe te mailen. de afzeikfase ben ik voorbij ;-)
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

21 juli 2010
Walter,
Natuurlijk heb ik alle berichten hier met argusogen gevolgd en van alle kritiek vond ik die van jou het best onderbouwd, dus je zou zomaar eens je zin kunnen krijgen wat betreft die scenewisselingen. (Ook omdat ik het zelf welletjes begon te vinden, hoor.)
< Marq - Stripster forum

21 juli 2010
volgende keer misschien iets minder geforceerde scene-overgangen.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

20 juli 2010
Go Marq, go!!!
> Nog een Marq Fan - Stripster forum

20 juli 2010
Gewoon lekker doorgaan met Jodocus voor de Eppo, Marq!
> Marq Fan - Stripster forum

19 juli 2010
Justin, het geld is onderweg, hoor!
< Marq van Broekhoven - Stripster forum

17 juli 2010
Met het einde van Jodocus ben ik benieuwd naar het vervolg. Het einde spreekt me echt heel erg aan, het is goed. Hopen op een vervolg, dus! Tweede verhaal Ronson INC, yay!
> Justin - Stripster forum

15 juli 2010
@Walter Ik vind huist het een verbetering dat er per strip meerdere pagina's worden geplaats zeker wat betreft vervolgverhalen. Persoonlijk vind ik de verhalen op deze manier beter te volgen en ik word meer de strip ingetrokken. Dan neem ik de pagina's die ik niet lees (Franka *wat een gepriegel weer* , Jodocus, De Vries) voor lief.
> Michel - Stripster forum

15 juli 2010
mijn persoon is nog niet helemaal klaar met lezen, maarrr wil wel alvast het volgende kwijt:
(...) ik snap dat de redactie keuzes moet maken tussen 'veel van weinig' en 'weinig van veel'. ik voel er veel voor om voor optie twee te kiezen. als nu een serie je niet aanspreekt - in mijn geval: Prince, Jodocus, De Vries, Leonardo - kan je gelijk vijf of zes pagina's verder bladeren. ik zou zeggen: kies voor meer diversiteit.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

14 juli 2010
Wat een fijn nummer! Het einde van Jodocus! Reutel! M'n gemoed schiet vol! Wel jammer van het dreigement van de tekenaar dat er een nieuw verhaal komt....
> Michel - Stripster forum

14 juli 2010
HUMOR OF NIET?
Het spijt me om het te moeten melden, maar ik vind de kwaliteit van de Eppo achteruitgaan. Dit betreft vooral de publicaties Argus, 40 hours, Jodocus, Liberty Meadows en in mindere mate Elsje. Elsje alleen zou nog te verteren zijn, maar de rest is werkelijk gespeend van elke humor. Het lijken wel stuk voor stuk strips afkomstig van de verkeerde kant van de Atlantische Oceaan. Bah!
> (naam van de schrijver op diens verzoek verwijderd) - Eppo #14

2 juli 2010
Ik vind Jodocus de Barbaar ook erg goed. Geweldige humor !
> Franka - Eppo Stripbladforum

1 juli 2010
Over kniesoren gesproken: Wat een zuur briefje over Jodocus ("Evaluatie"). Ik vind Jodocus juist de origineelste strip van het hele blad. Marq is zeker niet gemakzuchtig, maar brengt een apart en hoogst bevreemdend verhaal, waarbij de tekeningen heel goed passen. Ik houd heel erg van dat stijltje. Grove teksten? Ik zie alleen maar leuke, erg grappige en vooral heel "naturelle" dialogen, waar die bij andere strips nogal eens onnatuurlijk zijn.
Helaas nog maar twee afleveringen en dan is het verhaal afgelopen. Ik kan me haast niet voorstellen dat alle verhaallijnen dan afgerond zijn, dus ik hoop op een vervolg!
(Wel een leuk tekeningetje van Mars, op de brievenpagina!)
> Eva - Stripster forum

30 juni 2010
EVALUATIE
(...) Uit een eerdere Eppo maakte ik op dat Marq van Broekhoven een heel sympathieke man is. Zijn strip blijf ik daarom volgen, maar de plaatjes zijn lelijk, de teksten eveneens en soms zelfs grof. Het verhaal is onzinnig en het geheel komt zelfs gemakzuchtig over, kortom beneden Eppo-peil. (...)
Bert Thönissen, Hulst
(...) Over Jodocus zijn de meningen (gelukkig) erg verdeeld!
> Eppo #13

16 juni 2010
NA DE ENQUETE
(...) Mijn gevoel over Eppo op dit moment is gemengd. Aan de ene kant verschijnen er mooie en interessante nieuwe strips zoals De Vries en Alleen rond de Wereld. Aan de andere kant schrik ik van zeer slechte strips als Jodocus de Barbaar en Hotel Nevelzicht. (...)
> Rob Visser, Leiden - Eppo #12

16 juni 2010
Ten eerste: de complimenten voor jullie blad. Ik vind alle strips, behalve Jodocus, wel goed. (...)
> Harald Krielaart, Eindhoven - Eppo #12

5 juni 2010
Eppo 11:
(...) Jodocus: fijn dat er in de Eppo ook ruimte is voor dit 'soort' tekenwerk. voor een eventueel volgend verhaal mag Marq wel een scenarist ronselen, want dit verhaal kan me niet boeien. daarbij storen de geforceerde overgangen.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

18 mei 2010
op de valreep een korte bespreking van de Eppo van 6 mei.
(...) geen mening: (...) -Jodocus
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

26 april 2010
Ik vind het percentage blote borsten (en dan vooral vrouwelijke) in het laatste nummer opvallend hoog. Dan had ik liever de erectie van Jodocus, die overduidelijk gesuggereerd wordt in het eerste plaatje van de tweede blz. gezien!
> Eva - Stripster forum

19 april 2010
Daar ben ik niet zo kapot van. (...)
> Eppoman - Eppo Stripbladforum

19 april 2010
JODOCUS DE BARBAAR
Mijn favoriete Eppostrip van dit moment is toch wel Jodocus de Barbaar. Een origineel verhaal, aparte manier van vertellen, humor om te schaterlachen en een lekkere, spannende en losse tekenstijl. Volgens mij beleeft Marq hier veel meer lol aan dan aan die Plintkabouter.
> Eva - Eppo Stripbladforum

15 april 2010
@Pat Die kan zeker ook uit Nederland komen, maar ik bedoelde het in verband met de paginaprijs. Jodocus kan nooit veel kosten (hoop ik voor Eppo), en dan is een aangekochte strip uit het buitenland een mooie "goedkope" oplossing.
> Michel - Stripster forum

15 april 2010
Die avonturenstrip hoeft niet eens uit het buitenland te komen, want als je goed rondkijkt vind je in Nederland talent genoeg hiervoor. Ik vind Jodocus de Barbaar een Eppo-onwaardige strip, zoiets heeft ook nooit in de vroegere Eppo's gestaan.
> Pat - Stripster forum

15 april 2010
@Maggie: Jodocus de Barbaar vind ik echt het dieptepunt van Eppo. De tekeningen zijn bar slecht, het scenario rammelt.. ik snap echt niet waarom de redactie heeft besloten deze strip te plaatsen.
Koop dan desnoods een avonturenstrip uit het buitenland aan.
> Michel - Stripster forum

15 april 2010
Jodocus de Barbaar is ook een vreemde eend in de bijt, de naakttekeningen onder water waren zelfs lachwekkend zo krukkig door Marq zijn afwezige kennis van menselijke anatomie. Leuk voor in een schoolkrant of amateurblad maar is het aanbod dan echt zo slecht of de betaling per pagina zo weinig dat Eppo niets beters kan plaatsen?
Ik bedoel dit niet als kritiek op de man af, ik begrijp alleen werkelijk niet wat dergelijke strips in een groot publieksblad doen als er geen vriendjespolitiek bij komt kijken.
> Maggie - Stripster forum

13 april 2010
(...) En even over Marq van Broekhoven .........dat is een fan van Steve Harley and Cockney Rebel, dus smaak heeft ie zeker.
> Lecram- De Getekende Reep forum

13 april 2010
Misschien heeft hij bewust voor zijn tekenstijl gekozen. Ik vind de strips van Peer de Plintkabouter wel grappig.
> Theoak - De Getekende Reep forum

13 april 2010
nee Marq is basisschoolleraar (een meester dus) die ook tekent
> Retep, Utrecht - De Getekende Reep forum

13 april 2010
Marq van Broekhoven is een tekenleraar heb ik ergens gelezen. Welke generatie zal daaruit voortvloeien?
> Kontiki - De Getekende Reep forum

13 april 2010
(...) ik ben nog steeds van mening dat Mars lolliger strips kan afleveren dan bijv Marq van Broekhoven (Jodocus de barbaar brrr....).
> Retep, Utrecht - De Getekende Reep forum

29 maart 2010
niet mijn ding, maar ik kan ermee leven: (...) Jodocus
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

25 maart 2010
ik ben blij dat Jodocus niet in odorama uitgevoerd is. Dat oksel!!! (Ik begin nu een idee te krijgen van waar het verhaal naartoe gaat)
> Eva Moonen - Stripster forum

11 maart 2010
de nieuwe Eppo: (...) benieuwd naar het vervolg: (...) Jodocus (...) (voorlopig heb ik nog geen mening over Jodocus.)
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

10 maart 2010
(...) Ook viel Jodocus de Barbaar mij tegen. Het tekenwerk vond ik krasserig en slordig. Dit is zelfs onder het Peer de plintkabouter-niveau! Het verhaal is leuk maar misschien kan Marq van Broekhoven het tekenwerk beter aan René Uilenbroek overlaten. (...)
> Jan Maarten Zwaan, Urk - Eppo #5

9 maart 2010
Op de Stripblog van Zone 5300 staat nu een interview met Marq van Broekhoven: www.zone5300.nl/special/stripblog/
> Robin - Stripster forum

25 februari 2010
Eppo 4:
(...) ik ben nog steeds heel benieuwd waar Jodocus nu heengaat. (eigenlijk zou ik de afleveringen eens achter elkaar moeten lezen, want ik ben de draad kwijt...)
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

12 februari 2010
@Eva: Marq heeft volgens mij alle handen goed getekend.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

11 februari 2010
(...) ik ben zo benieuwd (...) of Jodocus' duimen aan de goede hand zitten
> Eva Moonen - Stripster forum

10 februari 2010
EEN GOED BEGIN
(...) Plunk, Eppo, Esther, Elsje, Kort en triest en De Ruyter zijn inmiddels de vaste waarden en de blijvertjes. Of dat ook geldt voor Jodocus en Uuterwaerdt valt nog te bezien. (...)
> Bert Thönissen, Hulst - Eppo #3

2 februari 2010
Het gezeur over Mark, Marq en Dick vind ik dit forum onwaardig. Vind het positief dat de beheerder van dit forum de rotte appels eruit haalt.
> Willem - Stripster forum

1 februari 2010
De betreffende persoon heb ik zojuist verbannen van de site.
> Henk S - Stripster forum

1 februari 2010
Beste Henk,
Nadat men mij voor een en ander op jullie site had uitgemaakt ben ik de topic Eppo een beetje blijven volgen. Voor mij zijn er inmiddels enkele anderen het doel wit geworden van, naar ik aanneem, 1 persoon die onder vele namen verwarring probeert te zaaien.
Zo ook nu weer, waarbij hij de Eppo compleet afkraakt, zonder iets concreets toe te voegen. Hetzelfde geld voor Marq van Broekhoven en nu ook Mark van Herpen, en ook mijn persoontje.
(...) Ik ben zeker geen computer expert, maar neem aan dat de echte naam van die persoon, of waar vandaan de mails gestuurd worden te achterhalen is door jullie. Ik zou het zeer op prijs stellen als jullie dat voor mij zouden kunnen doen. Ik wil graag die man of vrouw een keertje spreken.
> Dick Heins - Stripster forum

1 februari 2010
Wel mee-eens. Deze strip van Marq van Broekhoven is niet echt van een niveau. Hij had het alleen bij Peer moeten houden. Dat is nog okee.
> Sjon - Stripster forum

1 februari 2010
Hotel Nevelzicht en Jodocus de Barbaar vind ik twee dieptepunten. (...) ik neem aan dat Eppo subsidie krijgt voor Marq van Broekhoven, want dit prutswerk kan echt niet.
> Michel - Stripster forum

1 februari 2010
(...) aan Marq: links is waar je rechter duim links zit.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

1 februari 2010
(...) Er zijn natuurlijk altijd dieptepuntjes (Flippie Flink, Nevelzicht en Jodokus de barbaar, sorry Jodocus) maar je kan niet alles leuk vinden
> Retep, Utrecht - De Getekende Reep forum

31 januari 2010
De Eppo is nu officieel de Myx geworden, (...) Peer de Plintkabouter in een vervolgverhaal
> Cornelius - Stripster forum

28 januari 2010
Mee eens dat Jodocus de Barbaar niet echt iets geweldigs is.
> Jodocus - Stripster forum

28 januari 2010
(...) een amateurstrip over een barbaar met een verhaal die alle kanten opgaat en vol met clichés zit (o ik kan niet boogschieten nou laat ik toch maar proberen die vogel neer te halen o kijk nu kan ik TOEVALLIG opeens wel boogschieten!). Het is om te janken!
> Cornelius - Stripster forum

20 januari 2010
Verrek, Walter, je hebt gelijk! Nietemin vind ik de stijl waarin Marq (nu) tekent een stuk aangenamer als die van al die gelikte tekenaars zoals Henk Kuipers of die gasten van Storm. (beetje wat Mars ook zei) Jodocus is net als die strips van Cromheeke, heel charmant.
> Vera - Stripster forum

14 januari 2010
check het plaatje waarop de prinses in de weer is met de duif, beste Vera.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

14 januari 2010
Tof, #Eppo is in 2010 gewoon de helft dikker geworden voor dezelfde prijs! Wel jammer dat daar zes pagina's van gevuld worden met het broddelwerk van Marq van Broekhoven, maar soit. Toch nog tien leeswaardige bladzijdes extra!
> Michiel Veenstra - weblog.michielveenstra.nl

14 januari 2010
Zo is het maar net, Mars! (en ik heb alle duimen gecontroleerd en volgens mij zitten ze allemaal aan de goede kant, Walter)
> Vera - Stripster forum

14 januari 2010
Jodocus de Barbaar is inderdaad niet van zo'n kwalitatief hoogh niveau. Beetje knullig vind ik dit.
> Kobus - Stripster forum

14 januari 2010
Marq tekent inderdaad wat onbeholpen en knullig. Persoonlijk zie ik dat echter véél liever dan de zoveelste zielloze, met strakke penseellijn geïnkte, volgens de boekjes getekende glibberstrip. Marq kom er tenminste eerlijk voor uit dat hij lelijk tekent! Zijn ploeter- en kreunlijnvoering leeft bovendien van alle kanten. En is grappig. Daarnaast is zijn strip smaakvol ingekleurd en ik ben nu al zeer benieuwd naar waar het verhaal ons gaat brengen.
> Mars - Stripster forum

14 januari 2010
Aan het nieuwe nummer te zien heeft Eppo goed geluisterd naar haar lezers. Wat een fijn nummer lag er gisteren in mijn brievenbus. Alleen met Jodocus de Barbaar bevestigde Marq van Broekhoven helaas wederom dat hij prutswerk aflevert. Bijzonder slechte tekeningen en het scenario rammelt nu al. Gelukkig kregen we meteen groot aantal pagina's, zijn we er hopelijk snel vanaf.
> Michel - Stripster forum

14 januari 2010
Jodocus de Barbaar en Uuterwaert (of hoe je het schrijft) vallen niet direct in de smaak. maar wat niet is kan nog komen. (Marq: check even aan welke kant van de hand de duim zit. hint: dat is bij de linker hand anders dan bij de rechter hand.)
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

13 januari 2010
VOORWOORD: NIEUW!
(...) In dit nummer gaan al meteen twee nieuwe strips van start die speciaal voor Eppo zijn ontwikkeld. Het gaat om Uuterwaerdt van Herman Roozen en Daniel van den Broek en Jodocus de Barbaar van Marq van Broekhoven. Deze stripmakers hebben een aantal dingen met elkaar gemeen. Het meest opvallende is dat deze stripmakers al jaren werkzaam zijn in de stripwereld maar nog nooit een vervolgstrip hebben gemaakt. Daarnaast is het voor het eerst in jaren dat er in Nederland weer nieuwe humoristische vervolgstrips worden gemaakt. De meeste vervolgstrips zijn realistische strips. Wie weet hebben we de nieuwe Asterix of Lucky Luke wel gevonden. (...)
> Rob van Bavel, Hoofdredacteur - Eppo #1

11 december 2009
Ho! Ik ben op een 'striptekenaars-wegjaagforum' terechtgekomen!...Snel weg hier
> Jorg de Vos - Stripster forum

10 december 2009
Wordt hier ooit iets gefundeerd? En hoe fundeer je eigenlijk dat iets niet voldoende kwaliteit heeft. Kijk een goed zou ik zeggen. Comico heeft geen ongelijk. Marq is niet goed genoeg voor Eppo.
> Koos - Stripster forum

10 december 2009
Dat is jou mening, Comico. Erg kortzichtig om dat soort uitspraken te doen. Je neemt niet eens de moeite om het te funderen. Lekker makkelijk.
> Johnny Bravo - Stripster forum

10 december 2009
Ik verwacht wel een zeker basis kwaliteit. Anders kan je er wel alles in pleuren. Marq voldoet niet aan die kwaliteit en dat zal ook nooit gebeuren.
> Comico - Stripster forum

10 december 2009
Vroeger had je inderdaad geen internet of fora, maar wel de brievenpagina. Ikzelf kom van het Sjors en Sjimmie tijdperk en kan me dit soort bovenstaand geklaag goed herinneren. Vooral de voor- en tegenbrieven over Spekkie Big staan me nog goed voor de geest. Hele discussies zoals hierboven werden er uitgevochten op de brievenpagina.
Mijn mening; Eppo is een podium voor uiteenlopende strips. Van korte gags tot langlopende avonturenverhalen en van alles daartusen. Het een zal je wat meer aanspreken dan het ander en voor iemand anders zal dat precies andersom zijn. Er is gewoon veel onder de zon en Eppo houdt ons dat voor. Albert Heijn verkoopt toch ook niet alleen pizza's? Kortom, voor ieder wat wils. Dat is nou precies het leuke aan Eppo. En zo ontdek of lees je ook nog eens andere strips die je anders niet zou oppikken. Zo heb ik Havank ontdekt. Een strip die ik normaal gesproken nooit zou oppikken/lezen, maar achteraf geweldig vond. En als je bepaalde strips dan echt niet leuk vindt, dan lees je die toch lekker niet! Sla je die over en ga je naar de volgende pagina. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die echt alle strips in Eppo leuk vinden, en gelukkig maar, anders zou het een saaie boel worden.
Marq, ik hoop je snel te zien in Eppo en ben beniewd naar je nieuwe werk!
Lang leve Eppo!
> Henk-Jan - Stripster forum

9 december 2009
Marq is een gemankeerde tekenaar, die van zijn gebrek een stijl heeft gemaakt. Persoonlijk vind ik Jodocus erg leuk! Ook de eerste strips van de Generaal waren niet geweldig, maar Peter de Smet ontwikkelde zich snel door te publiceren. Zoiets zou ook wel eens kunnen gebeuren met Marq.
Go Marq! Go!
> Frans - Stripster forum

8 december 2009
Marq moet gewoon een kans krijgen in Eppo. Laat hem een aantal keren publiceren met zijn Jodocus strip, dan pas kun je zeggen of je het goed vind of niet.
> Johnny Bravo - Stripster forum

8 december 2009
Marq is goed genoeg voor de Eppo. (Alleen jammer dat die maatstaf niet meer betekend wat het vroeger deed)
> ▲ (▲ ▲) - Stripster forum

8 december 2009
Daar gaan we weer! Je hebt stijl en je hebt niveau. Marq is een heel aardige jongen en eenleuke amateur tekenaar, maar heeft niet het niveau van een professioneel. Heeft niks met stijl te maken. Gewoon niet goed genoeg.
> Comico - Stripster forum

8 december 2009
Ik denq dat marq heus wel beter/strakker kan tekenen ,maar dat hij voor een bepaalde stijl heeft 'gekozen'.So like it or not.
> Hout - Stripster forum

7 december 2009
Jodocus met de inktlijn van Marq Denkt - iedereen tevreden!
> Eva Moonen - Stripster forum

7 december 2009
Inderdaad Joducus de Barbaar komt in Eppo.
Natuurlijk is het anders, en veel leuker. In Ratjetoe 20 staat enkele stroken.
> André - Stripster forum

7 december 2009
Die eerste pagina is uit 2005, zou het kunnen dat hij in de tussentijd wat beter is geworden? (Ik ken genoeg tekenaars die 4 jaar geleden nog amper een potlood konden vasthouden, maar die nu publiceerbaar materiaal maken)
> Dick - Stripster forum

7 december 2009
Ook in Jodocus blijft de inktlijn van Marq beroerd!
> Comico - Stripster forum

7 december 2009
Marq tekent Jodocus in een andere stijl dan Peer.
> Thomas - Stripste rforum

7 december 2009
Als zelfs Marq met zijn lompe inktlijn en goedkope woordgrapjes in de Eppo mag dan mag Richar de R. er ook wel in met een 10 pagina per week Menner vervolgverhaal!
> Achmed de Vries - Stripster forum

7 december 2009
voor de allerbeste orde: ik heb niks tegen Marq en zijn grapjes. ik heb alleen wel het vermoeden dat het de verkeerde kant opgaat met Eppo.
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

5 december 2009
Ik vind Marq geen goeie tekenaar. Erg amateuristisch. Maar dat gaat wat mij betreft ook op voor Jean Marc van Tol, dus daarin ben ik ook al geen maatstaf.
> Koos - Stripster forum

5 december 2009
Marq denkt en Peer de Plintkabouter komen (Voorlopig????) niet in Eppo.
Wat komt er dan in te staan.... zie @541 (de Barbaar)..... ;)
> André - Stripster forum

4 december 2009
Waarom dat MarQ bashen, komt het door zijn rare pet of omdat hij leraar is ? Ik vind zijn grapjes beter dan triest en kort en F Flink
> Retep - Stripster forum

4 december 2009
Marq in de Eppo? Dat juich ik toe, mits "Marq Denkt" wordt geplaatst en niet die oervervelende Plintkabouter. "Marq Denkt" is onderhoudend en humoristisch, dat vind ik een leuke strip.
De Plintkabouter is trouwens niet significant vervelender dan "Kort & Triest".
> Thomas - Stripster forum

4 december 2009
Arme Marq... hij is nog niet begonnen in Eppo of hij wordt al bekritiseerd.
> Johnny Bravo - Stripster forum

4 december 2009
Mee eens! Marq in de Eppo is een afgelijdende schaal. Aardige jongen hoor! Maar geen tekenaar. En een heel beroerde grappenmaker.
> Comico - Stripster forum

4 december 2009
De voornemens van Eppo naar aanleiding van de enquete klinken positief. Maar kom op, Marq???
> Michel - Stripster forum

3 december 2009
Gezeur.
> Ed - Stripster forum

3 december 2009
gaat de nieuwe Eppo de Myx achterna? (beginnen met grote namen, dan 'jong talent' en eindigen met 'in staat iets - het maakt niet uit wat precies - op papier te zetten'...)
> Walter Dijkshoorn - Stripster forum

2 december 2009
Nog veel meer leuk nieuws in Ratjetoe.
Oreel, Marq, Daniel.... ze komen allemaal in Eppo
> André - Stripster forum