Jodocus de barbaar startte zijn carrière als karakter in een hoorspel dat ik samen met Mau Stappers en Jet Westbroek schreef, uitvoerde en via de Nijmeegse piraat Radio Rataplan de ether in slingerde, als terugkerend onderdeel van ons programma Een Gezellig Uurtje.
Jaren later probeerde ik er een succesvolle strip van te maken voor het Nijmeegse amateurblad Juttemis. Samen met Anton Damen verzon ik twee korte verhalen en een grappig strookje. Toen stopte het blad.
Eeuwen later begon ik met het eerste lange verhaal van de nieuwe incarnatie van Jodocus in het heropgerichte stripblad Eppo.


De eerste Eppo met Jodocus

Bij de lezersenquête scoorde de strip echter geen voldoende en het eerste verhaal kreeg dus geen vervolg meer in dit blad. Hierop besloot ik mijn eigen voorpublicatie te creëren door zelf boekjes uit te geven, in zwart-wit en met een interessant dossier vol achtergrondinformatie die zelfs niet op deze site te vinden is.
In december 2011 verscheen het eerste echte album in kleur bij uitgeverij Strip 2000. Deel 4 verschijnt eind 2015.
Uiteindelijk heb ik besloten te stoppen met de dossier-reeks en alle achtergrondinformatie voortaan alleen op deze site te gaan plaatsen (binnenkort!).

REACTIES
Wat vindt stripminnend Nederland (en België) van Jodocus?

ARTIKELEN
Wat schrijft de pers over Jodocus?

SPULLEN TE KOOP
Bestel hier de Jodocus-draagtas Of het Jodocus-T-shirt.

Volg Jodocus op Facebook